Wolf

Ontdek de bioscoopfilm voor het hele gezin!

Ook verzot op wolven? Geniet dan van de speciale vertoningen van WOLF, een heerlijke natuurfilm voor het hele gezin! Vanaf 1 maart is de film te bewonderen in de Vlaamse bioscopen, maar Welkom Wolf laat je graag genieten van enkele bijzondere voorstellingen in aanwezigheid van de maker van de film, Cees van Kempen.
Wolven willen filmen, dan ben je behalve goed gek ook onwaarschijnlijk gepassioneerd. Mis de unieke voorstellingen met Cees van Kempen dus niet! Hij vertelt je niet alleen alles over het huzarenstukje, na de film kan je ook al jouw vragen op hem afvuren.

 

 

Over de filmDe natuurfilm WOLF brengt de terugkeer van het Europese toproofdier bijzonder fraai in beeld. Natuurfilmer Cees van Kempen volgde bijna vier jaar lang verschillende wolvenfamilies, voornamelijk in Duitsland. Dat betekende vele uren zwaar labeur in bossen en velden om met camera’s en cameravallen de schuwe roofdieren voor de lens te krijgen.

'Wolven filmen is gekmakend moeilijk', weet Cees. Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk wist de filmmaker één van Europa’s meest illustere dieren toch te filmen, in alle levensstadia en tijdens diverse bezigheden.
We zien hoe jonge pups geboren worden en spelen, maar ook hoe volwassen dieren jagen en als heimelijke schimmen door dichte bossen manoeuvreren.

Uit vele uren videomateriaal monteerde Cees van Kempen het verhaal van Scout, een wolf die opgroeit in Oost-Duitsland en uiteindelijk de lange reis naar Nederland maakt. Door de combinatie van intieme beelden en weidse luchtopnames biedt WOLF de kijker een gevarieerd en boeiend inzicht in het leven van de ultieme toppredator.

WOLF kiest bewust voor een wetenschappelijke benadering door de prachtige beelden aan te vullen met wetenswaardigheden over wolven en hun plek in het grotere ecosysteem. In het begin refereert de film wel aan het slechte imago dat de wolf lang had en soms nog steeds heeft.
Maar verteller Dirk Draulans stelt de kijker snel gerust: 'Wolven zijn helemaal geen enge sprookjesdieren. Ik wil jullie het échte verhaal vertellen, het meest opzienbarende natuurverhaal van de Lage Landen'.

Alvast de trailer van WOLF bewonderen? Klik dan hier!

 

Ontdek alle vertoningen bij jou in de buurt!

SPECIALE VERTONINGEN

Donderdag 16 mei 2024 (19u30) - Lint
Zaal Roeland, Duffelsesteenweg 1, 2547 Lint
In aanwezigheid van Jan Loos; inleiding + Q&A (vraag en antwoord) na de film
Klik hier voor info & tickets

 

Vragen of meer info?

Meer info over de maker van de film of wil je graag zelf een voorstelling organiseren? Aarzel dan niet om ons te contacteren!
activiteiten@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30.

Meer info over Welkom Wolf, de campagne van natuurvereniging Landschap vzw die het draagvlak voor de wolf in de Lage Landen wil vergroten? Neem een kijkje op onze website!

www.welkomwolf.be
www.landschapvzw.be/ontdek-landschap-vzw

 

Nog meer te weten komen over wolven?

De boeken ‘In het spoor van de wolf’ (21,99 euro - 272p.) en WOLF (34,95 euro - 200p.) vertellen elk op hun manier hoe wolven leven en hoe ze na een afwezigheid van twee eeuwen hun comeback maken in de Lage Landen. Beide boeken focussen op zowel Nederland als België.
Verzendkosten zijn inbegrepen (voor België, Nederland en de rest van Europa)!

Alle info
www.wolvenboek.be
www.wolvenboek.nl

 

  

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg